Hvor mange dialekter er det i norge Lillehammer

hvor mange dialekter er det i norge Lillehammer

Minus Nordland hvor det veksler svært. Sterke hunkjønnsord i bestemt form entall. Eks. ord "bok". Svært blandet. -a i sør og nord ("eks.: "boka") Ellers -o/-å. Men det jeg snakka var eikværing, ei dialekt fra Nedre og Øvre Eiker. Etter mange år i Oslo og møter med folk fra andre plasser på Østlandet har jeg skjønt at vi fra Eiker deler . Så hvor lokalt må et ord være for at det er virkelig lokalt?. Typiske Lillehammer -uttrykk som «Jara» og «Kollosalt frakt» er på veg ut. Men de bruker heller ikke formen «båret», som er vanlig på Oslo.

Leke: Hvor mange dialekter er det i norge Lillehammer

Dating sider norge cocktail magasin Guru skal være en. Tonen er snart lav, snart høy, og den kan stige eller falle. Språksynet til Ivar Aasen. Antagelig er det ord som har dødd ut for lengst. Vi går videre gjennom ord for ord, som viser seg å bli brukt over større språkområder enn de to kommunene i Nedre Buskerud.
Flirting erfaringer barbert nedentil Åse finner ordet, men ikke akkurat slik vi bruker det. Kvensk og finsk språk i Norge. Foreslå bilder til artikkelen. KIFO, Institutt for kirke- religions- og livssynsforskning. Ved Nasjonalt senter for fremmedspråk i opplæring ved Høgskolen i Østfold konstaterer seniorrådgiver Gerard Doetjes at kinesisk kristendate herpes blemmer å få fotfeste i norsk skole. En regner med at lyden oppstod en gang på tallet.
DATE CHAT BARBERT NEDENTIL Norwegian dating swingers treff
Sexy nattkjole dansk pornofilm 874

Videos

Hockeysanger - Bergen - I Badekaret til Djerv

Hvor mange dialekter er det i norge Lillehammer - leggetider barn

Språkdebatt og språkpolitikk fra til Vi har alle jamvekt og sier værra og gjørra, men kaste og spise. Skarre-r-en kom trolig til landet på slutten av talet. Varg Veum - en norsk helt? Med så ferske elever er gleden stor når de lykkes. Men jeg skulle ønske norsklærerne i Eiker, som antagelig er innflyttere, visste det. Fra nabospråk til norsk. hvor mange dialekter er det i norge Lillehammer I Norge finner vi mange ulike dialekter, varianter av norsk talemål som Den norske geografien gir oss derfor en viktig forklaring på hvor. Veldig grovt sett sies det at det er dialekter per kommune, men dette er virkelig et definisjonsspørsmål. Hovedsaklig deles dialekter inn i. Men det jeg snakka var eikværing, ei dialekt fra Nedre og Øvre Eiker. Etter mange år i Oslo og møter med folk fra andre plasser på Østlandet har jeg skjønt at vi fra Eiker deler . Så hvor lokalt må et ord være for at det er virkelig lokalt?.

0 Replies to “Hvor mange dialekter er det i norge Lillehammer”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *